pühapäev, 8. veebruar 2015

Roald Dahl- Matilda

         Mina lugesin Roald Dahl-i raamatut Matildat

Selle raamatu peategelased olid; Matilda Koirohi kes oli väga tark ja tubli tüdruk ja tal oli võime asju mõttejõuga liigutada. Preil Mesi oli väga viisakas ja mõistev õpetaja, ta mõistis seda et Matildal on anne ega rääkinud sellest. Preili Sõnniste oli väga kuri ja hirmuäratav naine kes oli kunagi sportlane ja ta oli laste vastu vihane ja kuri ning kui midagi valesti tehti siis juhtus sinuga midagi eriti hullu ;( !
Toon siis mõne näite mida preili Sõnniste tegi: Preili Sõnnistele ei meeldinud patsid ja kui ühel tüdrukul olid ilusad pikad patsid võttis ta tüdruku juustest kinni ja loopis tüdruku kaugele kaugele. Ja kui keegi ütles näiteks vale tehte võttis ta temalt kõrvadest kinni ja sikkutas ülesse kuni laps oli õige tehte öelnud.
Ma olen Matildaga täiesti nõus et preili Sõnnistele tuleb kätte maksta. Ja see selles raamatus ka juhtub! ;)   See raamat pani mind mõtlema selle üle, et välimus võib ikka täiesti petlik olla! Matilda oli ju pisike-pisike tüdrukutirts ja tema suutis suurele-suurele Preili Sõnnistele vastu hakkata!

Soovitan kõigile seda lugeda, sest see raamat on täis lõbusaid krutskeid ja toredaid nalju! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar